Tuesday, February 14, 2012

Hasil Kitar Semula yang Paling Tinggi

Hari ini aku cuti. So, aku hendak mengisi masa lapang aku dengan buat sesuatu yang berfaedah dan menguntungkan. Sejak belakangan ni, aku dah takde keupayaan untuk tidur sampai tengah hari macam mula-mula aku cuti lepas habis sekolah dulu.Padahal, waktu sekolah dulu aku beria-ia tidur dalam kelas sejarah, kelas agama dan kelas Bahasa Inggeris. Aku tak berani nak tidur waktu subjek yang "hardcore" sebab aku akan rasa terpinga-pinga dan rasa ketinggalan yang maksimum sehingga rasa nak bunuh diri. 

Cara aku tidur memang terbaik dan tak mudah dihidu dan dikesan oleh cikgu-cikgu sebab aku mengamalkan teknik "lakonan" sewaktu tidur. Nanti aku explain apa itu teknik "lakonan". Sekarang ni aku nak sambung balik cerita berkenaan tajuk yang macam nak bagus ni. Hari ini aku dapat hasil kutipan yang lumayan daripada hasil barangan terbuang seperti suratkhabar dan tin-tin minuman yang aku kumpul yang berjumlah RM 102. banyak kan? bagi aku banyak lah sebab aku kan still remaja dan belum bekerjaya. lagipun kerja bukannya susah sangat sebab aku hanya perlu asingkan barang2 yang boleh dikitar semula dan simpan sehingga bersedia untuk dijual. Cukup masa jual lah dekat pusat kitar semula. Its easy as abc and worth!
Selain itu, Aku jugak telah berjaya mengurangkan pencemaran Alam.kan bagus? kita hidup di planet bumi ni janganlah asyik nak buat kerosakan dan kemungkaran sangat sebab bukan kita je nak duduk dekat bumi ni. kita berkongsi kehidupan dengan binatang2 yang perlukan habitat yang bersih dan selesa. Pesanan dari aku yang mencintai alam sekitar. hidup hidup alam sekitar! 

okay, aku nak terangkan bagaimana teknik 'lakonan" yang digunakan aku sewaktu tidur lena dalam kelas. 

Cara pertama, Aku pegang pensil sambil pandangan kepala tepat ke arah buku seolah-olah seperti sedang tekun membuat nota. Jangan sesekali mengangakan mulut ketika tidur dan jangan sekali letakkan kepala di atas meja. nanti kantoi. 

cara kedua, sama seperti cara pertama.

cara ketiga, sama seperti cara kedua.

cara ketiga sama seperti cara kedua.

cara keempat lain sikit sebab kena buat ketiga cara-cara di atas. 

mesti korang bengang kan? -,- jkjk.No comments:

Post a Comment